tirsdag 23. desember 2008

Bloggen om Blogg

Da var det klart for siste bloggen for i år. Det blir en kort oppsummering om hvordan blogginga har vært til nå.

Hva jeg har fått ut av bloggingen?

Må nok inrømme at jeg var svært skeptisk til blogginga når vi ble introdusert med dette. Blogging for meg var folk som satt å skrev om livet og saker som de var interesserte i og som hadde tid til overs. Hadde ikke tenkt at blogg faktisk kunne brukes til læring av fagstoff. Men etter hvert som tiden merket jeg at blogging faktisk hjalp med til å lære stoffet vi skulle skrive om mye bedre enn hvis jeg bare skulle ha lest det og ikke gjort noe med det etter. For bloggingen gjør at du må lese fagstoffet og gjøre det om til ditt eget. Dette har hvert fall hjulpet meg mye med å få stå pedagogikk faget bedre. Så kjennskapet med blogging har vært et bra bekjentskap til nå.

Hva har vært bra?

Mye har vært bra med bloggingen. Det som jeg synest best er at bloggingen "tvinger" deg til å prøve og forstå stoffet slik at du kan formidle dette videre slik at folk forstår det. Kommenteringen er noe som har gjort bloggingen spennende, det å se hva folk syns om det du skriver osv. Kommentarene fra Steinar er ekstra spennende, det å finne svarene på det han spør om f. eks. Og det er lettere å bruke tiden på bloggen når du vet hvor mye Steinar bruker på å kommentere hver eneste blogg. Det å lese andre sine blogger synest jeg også har vært en bra ting, fordi det ført til at hvert fall jeg får flere innsynsvinkler på forskjellige sider av fagstoffet vi har gått igjennom og skrevet blogg om.

Hva har vært mindre bra?

Når jeg tenker på hva som har vært mindre bra er det særlig en ting som slår meg, og det er at vi har skrevet blogg hver eneste uke. Dette synest jeg kanskje kan gjørest noe med, for det er ikke alltid man har så mye fornufting å skrive om. Dette er vel den ene bloggen jeg skrev et eksempel på. Kanskje et forslag til våren hadde vært å skrevet litt færre blogger slik at blogging ikke blir et ork som det har vært i noen tilfeller. Men bloggingen er jo et studiekrav så det må gjørest slik som alle andre krav. En ting som jeg vil ha med her er en positiv ting som er at jeg synest det er veldig greit at Steinar gir oss en pekepin på hva vi skal skrive om. Fordi den ene gangen han ikke gjorde det slet jeg veldig med å finne på hva jeg skulle skrive om. Men dette sier kanskje mest om mine kreative evner;).

Når det gjelder endringen og andre tanker rundt blogging har jeg ikke så mye å si. Bloggingen har overrasket meg positivt og har vært en god læringsmåte for meg.

Til slutt vil jeg ønske alle en strålende JUL og et GODT NYTTÅR :D